Ensimmäinen postaus
Olen jo jonkin aikaa
pyöritellyt mielessäni ajatusta omasta blogista.
Uskallanko aloittaa, onko minulla aikaa kirjoittaa, riittääkö minulla asiaa
ja mitä sinne sitten kirjoittaisi. Juuri kun olen päättänyt että
aloitan, seuraavassa hetkessä mietinkin ettei minusta kyllä ole
siihen. Keskityn vain asioiden miinus puoliin. Olenkin itseni pahin
kriitikko. Monet uudet jutut jäävät minulla alkuinnostuksen
jälkeen tekemättä ihan vain sen vuoksi, että keskityn liikaa
siihen miksi minusta EI ole juuri tähän juttuun.
Tällainen on kyllä
ihan väärä tapa ajatella asioita, pitäisi keskittyä niihin
positiivisiin puoliin ja luottaa siihen, että kyllä minä pystyn.
Hyvä ne negatiivisetkin puolet on tietenkin tiedostaa, mutta ei
liikaa keskittyä vain niihin. Eihän elämässä voi mitään
saavuttaa jos ei edes yritä. :)
Siksipä päätin
tällä kertaa tehdä poikkeuksen ja mennä tulta päin, joten
tästäpä se sitten lähtee.
Elämäni ihka
ensimmäinen blogi kirjoitus. Hui kuinka jännittävää!
Blogini tulee
käsittelemään pääasiassa leivontaa ja ruoanlaittoa, koska ne ovat lähinnä sydäntäni.
Voi olla kuitenkin, että tänne eksyy juttua myös muista aiheista, katsotaan mihin
suuntaan tämä lähtee tästä menemään. :)
Olen ammatiltani
Ravintolakokki ja toiminut alallani 10 vuotta. Olen jo pienestä
pitäen tykännyt kokkailla ja kokeilla erilaisia reseptejä, joskus
vähän huonommalla menestyksellä. Eräskin äitini kommentti oli joskus vuosia sitten, kun kokeilin ensimmäisen kerran moussakaa, että onhan tämä hyvää jos erikoisesta tykkää :) Edelleenkin
tulee niitä epäonnistumisia, vaikka kokemusta onkin jo takana,
mutta virheistä oppii! Seuraavalla kerralla on jo paljon viisaampi.
Tällä hetkellä
olen hurahtanut täysin leivontaan ja varsinkin kakkujen
kuorruttamiseen ja niiden koristeluun. Muutama vuosi sitten tykkäsin
katsella televisiosta amerikkalaisia ohjelmia, joissa tehtiin mitä
hienoimpia ja erikoisimpia kakkuja. Ajattelin että vau tuomoisia
olisi mahtava myös itse osata joku päivä tehdä!
Siitä se
inspiraatio sitten lähti ja aloin aluksi kokeilemaan erillaisia
massoista tehtyjä koristeita sekä marsipaanilla ja sokerimassoilla
kuoruttamista. Eihän se tietenkään ollut yhtä helppoa, kuin miltä
se ohjeista katsottuna näytti. Kakun reunat jäi aina rypylle vaikka
mitä teki, mikä ärsytti toden teolla tällaista perfektionistia,
joten massoilla kuorruttaminen jäi joksikin aikaa, myös ajan
puutteen vuoksi.
Nyt keväällä sain
taas uuden inspiksen ja päätin kokeilla pitkästä aikaa uudestaan
massalla kuorruttamista ja sehän onnistui! Olenkin nyt kevään ja
kesän aikana kokeillut erillaisia koristelu tekniikoita, joihin olen
hakenut ideoita erillaisista youtube videoista ja netistä löytyvistä
kuvista, joita muut ovat tehneet.
Näitä kokeiluita
haluaisin jakaa myös teille tulevaisuudessa, toivottavasti saatte näistä myös
itsellenne inspiraatiota:)
Kommentit
Lähetä kommentti