Ystävänpäivä kakku
Ystävänpäivän kunniaksi leivoin viljattoman mustaherukkakakun. Kuorrute ja sydämen ruusukkeet on tehty marenkivoikreemistä. Ihanaa ystävänpäivää kaikille!
Ystävänpäiväkakku |
Pohja
1 viljaton kakkupohja
Täyte
2 dl kuohukermaa
150 g rahkaa
1,5 dl sokeria
250 g mustaherukoita
3 liivatetta
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta marjat ja paseeraa siivilän läpi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Ota 2 rkl herukkasosetta pieneen kattilaan. Sekoita toisessa kulhossa rahka, sokerit ja loput soseesta,sekoita kermavaahto rahkan joukkoon. Sulata liivatteet herukkasoseeseen ja sekoita se vaahdon joukkoon.
Kostutus
1 dl maitoa
1/2 rkl vaniljasokeria
Leikkaa pohja neljään osaan. Vuoraa rengasvuoan reunat leivinpaperilla, laita ensimmäinen kakkulevy pohjalle, kostuta ja kaada kolmasosa täytteestä pohjan päälle. Tee samoin lopuillakin kerroksilla. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutus
400 g marenkivoikreemiä
Punaista pastaväriä
Valmista kreemi ja kuorruta kakku sillä. Jaa loppu kreemi kolmeen eri kulhoon ja värjää ne punaisella pastavärillä punaisen eri sävyiksi. Pursota pienellä ruusuketyllalla ruusukkeita sydämen muotoon kakun päälle. Pursota myös kakun alareunaan koristenauha.
Kommentit
Lähetä kommentti