Viljaton kakkupohja 15-18cm


Viljaton kakkupohja 


Tämä on paras tähän mennessä kehittelemistäni viljattomista kakkupohjista. Pohja oli mehevä, hyvän makuinen ja kohosi melko hyvin. Aiemmat kokeiluni eivät ole kohonneet yhtään. Halusin kakusta korkean, joten paistoin pohjan 15 cm halkaisijaltaan olevassa irtopohjavuoassa ja leikkasin sen neljään osaan. Matalamman kakun saat, kun paistat sen 18 senttisessä vuoassa.





2 1/2 dl sokeria
200 g voita
4 munaa
2 1/2 dl mantelijauhoa
1 1/2 dl kookosjauhoa
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria


Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi, lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne vaahdon joukkoon. Pingota leivinpaperi 15 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Voitele myös reunat esim. vuokaspraylla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin tunti.



Viljaton kakkupohja

Kommentit