Viljaton savuporokakku

Viljaton Savuporokakku


Viljaton savuporokakku


Testailin tällaista savuporokakkua viljattomana. Nämä suolaiset hyydykekakut ovat kyllä todella hyviä korvikkeita voileipäkakuille, varsinkin kun viljattomana voileipäkakkuja on hankala tehdä.
Pohjana toimii siemennäkkäri, täytteenä kylmäsavuporomousse ja päälle vielä karpalokiille. On muuten hyvää!

Tässäpä resepti:



Pohja

250g Siemennäkkäriä
1,5 dl voisulaa


Täyte

5 liivatetta
200 g kylmäsavuporoa
½ punasipuli
1/2 dl ruohosipulia
200 g aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
200 g kermaviiliä
4 dl kuohukermaa
1 dl kurkkusalaattia
mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 dl laimennettua sitruunamehua


Kiille

3 dl karpalotäysmehua
1/2 dl sokeria
3 liivatetta


Laita halkaisijaltaan 24 cm olevan rengasvuoan pohjalle leivinpaperi.
Murskaa näkkäri hienoksi esim. kutterissa ,lisää voisula ja sekoita. Painele seos vuoan pohjalle.
Nosta jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, että saat täytteen valmistettua.

Liota liivatteet, vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Silppua savuporo ja sipulit mahdollisimman pieneksi.
Sekoita ainekset keskenään ja lisää lopuksi liivatteet, jotka on sulatettu sitruunamehuun. Anna hyytyä 2-3 tuntia.

Liota liivatteita kiillettä varten. Lisää kattilaan karpalomehu ja sokeri, keitä sen aikaa, että sokeri on liuennut, lisää sen jälkeen liivatteet. Jäähdytä välillä sekoitellen lähes viileäksi. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Kommentit