Viljaton siemennäkkäri
Viljaton siemennäkkäri |
Testailin taannoin tällaista siemennäkkäriä, joka sopii myös viljattomalle.
Menin kauppaan ja ostin sieltä auringonkukan-, chian- ja pellavansiemeniä.
Menin kauppaan ja ostin sieltä auringonkukan-, chian- ja pellavansiemeniä.
Aloin vasta kotona tarkistamaan, että sopiihan nämä kyseiset siemenet raskaana olevalle.
No eihän niitä suositella, (eikä myöskään pienille lapsille) koska niissä voi olla jäämiä raskasmetalleista. Pieniä määriä silloin tällöin voi toki syödä esim. leivän seassa.Onneksi kaapistani löytyi saksanpähkinää ja maapähkinää, joten käytin niitä ja lisäsin vain hieman auringonkukansiemeniä joukkoon. Tuli muuten hyvää näilläkin! Tässäpä alla resepti
100 g kvinoahiutaleita
150 g siemeniä tai pähkinää
50 g pellavan- tai chiansiemeniä
4 dl vettä
ripaus suolaa
loraus oliiviöljyä voiteluun
-Jos käytät kokonaista pähkinää, mittaa ne ensin kutteriin ja surauta rouheeksi. Lisää sen jälkeen muut ainekset,sekoita ja anna turvota puoli tuntia.
-Jos käytät vain siemeniä tai pähkinärouhetta lisää kaikki ainekset kulhoon, sekoita ja anna turvota puoli tuntia.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti öljyllä.
Levitä taikina mahdollisimman tasaisesti käsin tai lusikalla pellille.
Paista 180 asteessa n. 45-60 min
Tarkkaile näkkärin paistoa, kääntele peltiä välillä, jos näyttää että näkkäri palaa. Jos leipä tuntuu 45 min kohdalla pehmeältä, paista vielä 5-15 min.
Nosta valmis näkkäri heti ritilälle jäähtymään leivinpaperin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti