Marenkivoikreemi

Marenkivoikreemi


Marenkivoikreemi


Aikoinaan kun aloitin kakkujen kuorruttamisen sokerimassoilla käytin aina voikreemiä. Se oli kuitenkin mielestäni turhan rasvainen ja makea, joten päädyin etsimään uutta, parempaa vaihtoehtoa. Löysinkin Kinuskikissan sivulta tämän marenkivoikreemi reseptin, kokeilin ja tykkäsin. Sen jälkeen olenkin käyttänyt tätä kaikkiin kakkuihini, jotka olen massoilla päällystänyt. Kreemiä voi värjätä pasta- tai tomuväreillä tai maustaa esim. kaakaolla. Sitä käytetään myös koristelumassojen alle eristeeksi tai sellaisenaan kakun kuorrutukseksi. Puolikas annos (385g) riittää kuorruttamaan 26cm halkaisijaltaan olevan kakun.

Huom! Käytä yleiskonetta, jos vain omistat sellaisen, se helpottaa huomattavasti kreemin tekoa.


Ainekset:

4 huoneenlämpöistä valkuaista
½ dl vettä
1 ¾ + ¾ dl sokeria
450 g huoneenlämpöistä voita


Ota voi hyvissä ajoin pöydälle lämpenemään. Laita valkuaiset valmiiksi isoon kulhoon. Mittaa kattilaan vesi ja 1 ¾ dl sokeria. Valitse mahdollisimman pieni kattila, sillä laakeassa kattilassa lämpötilaa on hankalampi mitata. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita rauhallisesti, kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila liedeltä ja valmistele tässä välissä valkuaisvaahto.

Vatkaa valkuaisia, kunnes saat kevyen vaahdon, joka on muuttunut valkeaksi, mutta on vielä notkeaa ja koostumuksessa erottaa pienet kuplat. Lisää valkuaisvaahtoon rauhallisesti sekoittaen 
¾ dl sokeria. Jatka vatkaamista keskiteholla samalla, kun laitat kattilan lieden kuumimmalle teholle. Anna sokeriveden kiehua sekoittelematta, kunnes lämpötila saavuttaa 115 astetta.

Lisää sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan rauhallisesti vatkaten. Jatka vatkaamista täydellä teholla noin 15 minuuttia, kunnes vaahto on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. 

Lisää voi pieni nokare kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa alkuun täydellä teholla ja loppua kohden laske hieman tehoa. Lisää seuraava nokare, kun edellinen on sulautunut vaahdon joukkoon. Vaahdon rakenne käy läpi erilaisia vaiheita,joten älä säikähdä.

Kun viimeinen voinokare on sekoitettu vaahtoon kreemi on valmis ja voit halutessasi värjätä tai maustaa sitä.

Jos et käytä kreemiä heti, voit  säilyttää sen jääkaapissa muutaman päivän tai pakastaa sen. Viileässä kreemin rakenne kuitenkin kovettuu, joten sen on annettava pehmentyä huoneenlämmössä ennen käyttöä tai vaihtoehtoisesti käytä kreemiä hetki mikrossa, jotta se hieman pehmenee ja sekoita sen jälkeen vispilällä tasaiseksi. 




Kommentit