Viljaton Greippi-marenkipiiras

Viljaton Greippi-marenkipiiras





Kaikkihan varmasti tietävät iki-ihanan sitruuna-marenkipiiraan, mutta entäpä sama greipillä?
Meille oli kulkeutunut vahingossa jääkaappiin miehen toimesta muutama verigreippi, joten niille piti keksiä käyttöä. En ole ikinä greipistä mitään leivonnaisia tehnyt, joten hetken googletettuani löysinkin reseptin, jota hieman tuunailin viljattomalle sopivaksi. 


Pohja

½ dl psylliumia
2 dl mantelijauhoa
1 rkl sokeria
100 g voita
1 keltuainen

Nypi jauho, psyllium, sokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin. 
Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan, jonka halkaisija on 20 cm, pohjalle ja reunoille. Peitä pohja foliolla ja kypsennä 200 asteessa n.15 min.



Täyte

1 prk (395g) kondensoitua maitoa
4 keltuaista
1 ½ dl verigreipin mehua (n.1 iso greippi)
1 rkl kikhernejauhoa


Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.25-30 min, tai kunnes täyte on hyytynyt.


Marenki

4 valkuaista
1 dl sokeria


Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää.
Levitä marenki täytteen päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 
n. 3-5 min, kunnes marenki saa hieman väriä. Tarkkaile koko paiston ajan, koska marenki palaa todella helposti!



Viljaton Greippi-marenkipiiras






Kommentit