Mansikka-minttusuklaakakku
Mansikka-minttusuklaakakku |
Keskimmäiselle neidille leivoin tällaisen leppäkerttukakun hänen synttäreilleen. Pohjana toimi minttuinen suklaakakkupohja ja täytteenä oli mansikkamoussea, jossa seassa hieman minttukrokanttisuklaata.
Pohja
3 dl vehnäjauhoa
1 rkl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata
100 g voita
6 munaa
2 dl fariinisokeria
1 dl maitoa
1 rkl minttuesanssia
Siivilöi vehnäjauho ja leivinjauhe erilliseen kulhoon. Laita suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne varovasti mikrossa. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen sen jälkeen voi-suklaaseos ja minttuesanssi. Lisää jauhot ja maito vuorotellen kahdessa osassa vaahdon joukkoon varovasti nostellen. Kaada sen jälkeen 24 cm halkaisijaltaan olevaan rengasvuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min. Anna pohjan levätä seuraavaan päivään.
Täyte
600 g mansikoita
4 dl kuohukermaa
200 g mascarponea
8 liivatetta
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g minttukrokantti suklaata
Kostutus
4 rkl oboy kaakaota
2,5 dl maitoa
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Rouhi suklaa. Soseuta mansikat, laita siitä 1 dl puretta kattilaan liivatteita varten. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää joukkoon sokerit ja mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Lisää mansikkapuree ja suklaarouhe nostellen kerman joukkoon. Sulata liivatteet 1 desiin mansikkapureeta ja lisää se vaahdon joukkoon. Vuoraa pyöreä kulho kelmulla ja kokoa kakku siihen. Anna jähmettyä seuraavaan päivään.
Kuorrutus
1/2 annosta (385g) marenkivoikreemiä
4 rkl kaakaota
750 g punaista sokerimassaa
250 g mustaa sokerimassaa
lisäksi hieman lilaa, vaalean punaista ja vihreää sokerimassaa koristeluihin
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja päällystä se kaakaokreemillä. Nosta jääkaappiin hetkeksi kovettumaan. Päällystä sokerimassoilla.
Leppäkerttukakku |
Kommentit
Lähetä kommentti