Juhlien suunnittelua

Juhlien suunnittelua




Rakastan suunnitella juhlia, varsinkin jos juhlat tulevat sankarille yllätyksenä!

Kun menimme mieheni kanssa naimisiin pari vuotta sitten, nautin yli kaiken suunnitella häitämme. Vaikka tehtävää oli paljon, aikaa vain 8 kk ja halusin tehdä mahdollisimman paljon itse, nautin silti joka hetkestä. 

Viime vuonna järjestin miehelleni yllätykseksi 30-vuotis juhlat. Suunnittelin, että viemme lapset isovanhemmille hoitoon yöksi ja menemme siitä ravintolaan syömään kahdestaan, jossa olisin antanut hänelle kortin, jonka sisällä olisi kutsu hänen juhliinsa. Sen jälkeen olisimme vieneet yhdessä tarjottavat juhlapaikalle ja laittaneet tilan muutenkin juhlakuntoon MUTTA tulikin pari muuttujaa. 
Mursin sinä aamuna oikean käden keskarin remontin yhteydessä ja jouduimme päivystykseen moneksi tunniksi paikattavaksi. Mies kyseli jatkuvasti mitä me sitten illalla tehdään, vai tehdäänkö mitään. Itse elättelin vielä toiveita, että jos me vielä kerettäisiinkin sinne syömään ja homma menisi kuten olin suunnitellutkin. Vastailin vain ympäripyöreästi, että katsotaanpa sitten, kun täältä päästään. Mutta homma venyi ja venyi ja kello oli jo niin paljon ettemme enää olisi kerenneet ravintolaan, joten minun oli pakko paljastaa hänelle koko juttu. Näytin miehelleni saman kutsun, jonka olin lähettänyt hänen kavereilleen ja sanoin, että tällaiset sinulla olisi illalla. Kylläpä oli mies ihmeissään! Ja tyytyväinen, vaikka meinasikin aiemmin ettei aio juhlia ollenkaan.
Pääsimme vihdoin päivällä pois päivystyksestä ja lähdimme kotia valmistautumaan, mies auttoi meikkaamisessa ja hiusten laitossa ja ehdimme juuri ajoissa saada juhlapaikan valmiiksi ennen vieraiden saapumista. Loppu hyvin kaikki hyvin,vaikkei ihan suunnitelmien mukaan mennytkään :)

Taannoin myös anoppini sai yllätysjuhlat syntymäpäivänsä kunniaksi ja muutama viikko sitten oli isäni vuoro.
Päätimme siskoni ja veljeni kanssa, että järjestämme hänelle juhlat, kun kerran pyöreitä täyttää ja itse hän ei kuitenkaan juhlia järjestäisi. Annoimme hänelle viikkoa ennen juhlia syntymäpäivälahjaksi kutsukortin omiin juhliinsa, yllätys oli melkoinen ja lopulta, pienen ensi järkytyksen jälkeen, mieluinen. 
Tässä muutama kuva näistä juhlista.






Juhlien suunnittelua on helpottanut paljon se, että laittaa kaiken ylös! Teen itselleni aina listan tarjottavista, kirjoitan reseptit ylös ja jos on isommat juhlat, kirjaan ylös myös juhlissa tarvittavat tarvikkeet esim. tarjoiluastiat, kattaustarvikkeet, koristeet yms.
Teen myös itselleni  To Do-listan, mitä tehdään ja milloin tehdään. Listan avulla muistan varmasti tehdä kaiken. Vanha sanonta pitää todellakin paikkaansa eli..





Kommentit