Ristiäiskakku

Ristiäiskakku






Löysin tässä keväällä aivan upean kaksikerroksisen kakkukuvan. Ihastuin siihen täysin ja päätin, että sitten kun prinsessamme syntyy ( jos hän ei sitten satukkin olemaan prinssi ), hän saa ristiäiskakukseen tämän tyylisen kakun. Kakku oli aivan upea, oli vaaleanpunainen kuorrutus, valkoisia kukkia, kultaisia lehtiä ja kirjailua. Pieni pupukin istui kakun reunalla. Todella ihana värimaailma ja tyylikäskin vielä. Pieni prinsessahan se maailmaan sitten putkahti, joten tässäpä tämä.


Pohja

8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta

Käytin 22 cm ja 16 cm halkaisijaltaan olevia rengasvuokia. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Jaa taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokiin ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 35 min. Minulla mahtui uuniin molemmat kakut yhtä aikaa.



Mansikkahillo

800 g mansikoita
1/2 pkt hillosokeria

Valmista hillo 1-2 päivää ennen kuin täytät kakun. Keittele pakaste mansikat sulaksi. Lisää hillosokeri ja keitä 2-5 min samalla sekoittaen. Kuori vaahto ja kaada erilliseen kulhoon jäähtymään.


Vaniljakiisseli

9 dl maitoa
3 munaa
8 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 vaniljatankoa

Lisäksi

5 dl kuohukermaa
7 liivatetta
1/2 dl sokeria
4 rkl vaniljasokeria

Valmista kiisseli päivää ennen kuin täytät kakun. Halkaise vaniljatangot pituussuunnassa kahtia,kaavi siemenet veitsen kärjellä. Laita siemenet, tangot ja loput kiisselin ainekset kattilaan. Keittele seosta vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos hieman paksuuntuu ja pari kertaa pulpahtaa. Siivilöi kulhoon ja laita päälle kelmu, ettei kiisselin pintaan tule kuorta. Anna jäähtyä ja tekeytyä seuraavaan päivään.
Laita liivate lehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita kerma kiisselin joukkoon. Sulata liivatteet tilkassa vettä ja sekoita se vaahdon joukkoon.



Kostutus

3 dl maitoa
2 rkl vaniljasokeria

Täytä suurempi kakkupohja tarjoilulautasen päälle ja pienempi kakkupahvin päälle. Leikkaa pohjat kolmeksi kerrokseksi, laita yksi kerros rengasvuokaan, kostuta, levitä mansikkahillo ja lisää kerros vaniljamoussea. Tee loputkin kerrokset samallalailla. Anna hyytyä seuraavaan päivään.



Kuorrutus


385 g marenkivoikreemiä
1 kg vaaleanpunaista sokerimassaa
vähän valkoista sokerimassaa koristeisiin

Valmista marenkivoikreemi, levitä kreemi tasaisesti kakkujen päälle. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Päällystä molemmat kakut vaaleanpunaisella sokerimassalla. Laita isomman pohjan keskelle muutama pilli tukemaan ylempää kerrosta. Nosta pienempi kakku ison kakun päälle ja  koristele loppuun.






Kommentit