Viljaton suklaa-mansikkakakku

Viljaton suklaa-mansikkakakku


Viljaton suklaa-mansikkakakku





































Tällä kertaa tein tällaisen viljattoman suklaa-mansikka-kermakakun. Pohjana toimii viljaton suklaakakkupohja, täytteenä mansikkamousse ja pinnalla mansikkaa ja kermavaahtoa. Nam!
Viljattomat pohjat eivät nouse yhtä hyvin kuin normaalit, joten munia saa laittaa reilusti, jotta pohjasta tulisi riittävän paksu.




Pohja

10 munaa
2 1/2 dl fariinisokeria
1 dl mantelijauhoa
2 dl kookosjauhoa
2 dl raakakaakaota
2 tl soodaa
100 g voita
1 dl maitoa

Sulata voi. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 min.


Täyte

4 dl kuohukermaa
200 g rahkaa
8 liivatetta
600 g mansikkaa
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria

Laita liivatteet veteen pehmenemään. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokerit ja rahka kerman joukkoon. Ota mansikka pureesta 1 dl kattilaan ja sekoita loput vaahdon joukkoon. Kiehauta mansikkapuretta ja sulata siihen liivatteet. Kaada se ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla sekoittaen.


Kostutukseen

2 dl maitoa
1 1/2 rkl vaniljasokeria


Kuorrutukseen

600 g mansikoita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria 
4 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria


Leikkaa pohja kolmeen osaan, täytä kakku rengasvuoan reunaa käyttäen. Anna jähmettyä seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla, valmista paketin ohjeen mukaan kiille ja päällystä mansikat sillä. Koristele vielä pursottamalla reunoille vatkattu kerma.






Kommentit