Viljattomat keksit
Testasin viime jouluna ensi kerran viljattomia pipareita, joista tulikin todella hyviä, joten päätin nyt kokeilla vaaleita keksejä samaa pipari reseptiä vähän muuntelemalla. Testasin samaan aikaan myös suklaan ja mantelin maukuisia keksejä. Käytin niihin kaikkiin samaa siirappi pohjaa ja vain jauhoja ja makuja muuntelemalla sain kolme erinmakuista keksiä. Variaatioitahan on paljon enemmänkin, mutta tässä nyt alkuun nämä kolme.
Vaalea keksi
Viljaton vaalea keksi |
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1/2 tl suolaa
Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
Lisäksi
1 muna
3,5 dl kookosjauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 rkl vaniljasokeria
1 tl soodaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna siirappi seoksen joukkoon ja sen jälkeen jauhot. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. puolen sentin paksuiseksi levyksi, leikkaa muotilla pyöreitä keksejä. Taikina on murenevaa, joten nosta keksit lastan avulla pellin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 7 min. Keksit ovat pehmeitä uunista otettaessa, mutta kovettuvat jäähtyessään.
Suklaakeksi
Viljaton suklaakeksi |
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1/2 tl suolaa
Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
Lisäksi
1 muna
1 dl raakakaakaota
1/2 dl raakakaakaonibsejä
3,5 dl kookosjauhoja
1 tl soodaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna siirappi seoksen joukkoon ja sen jälkeen jauhot. Kauli kahden leivinpaperin välissä n. puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa muotilla pyöreitä keksejä. Taikina on murenevaa, joten nosta keksit lastan avulla pellin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 8 min. Keksit ovat pehmeitä uunista otettaessa, mutta kovettuvat jäähtyessään.
Mantelikeksi
Viljaton mantelikeksi |
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1/2 tl suolaa
Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä käden lämpöiseksi.
Lisäksi
1 muna
2 1/2 dl mantelijauhoa
2 dl kookosjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl manteliaromia
1/2 dl mantelirouhetta
1 tl sooda
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ensin muna siirappi seoksen joukkoon ja sen jälkeen jauhot. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. puolen sentin paksuiseksi levyksi, leikkaa muotilla pyöreitä keksejä. Taikina on murenevaa, joten nosta keksit lastan avulla pellin päälle. Paista 200 asteessa uunin keksitasolla n. 7 min. Keksit ovat pehmeitä uunista otettaessa, mutta kovettuvat jäähtyessään.
EDIT: Ohjetta muokattu 1.4.2019. Jauhojen määrää vähennetty.
Kommentit
Lähetä kommentti