Viljaton punaherukkakakku

Viljaton punaherukkakakku


Viljaton punaherukkakakku


Raikas, hieman kirpeä punaherukkamousse, tahmeaa suklaista kakkupohjaa, jossa hieman mantelikrokanttia ja lisäksi kirpeän makea herukkakiille...

Kuulostaa melko herkulliselta yhdistelmältä ja sitä se todella onkin. Kakku on hyvässä suhteessa makea ja kirpeä. Tätä kakkua haluat varmasti ottaa palan jos toisenkin lisää ja se vie takuulla kielen mennessään!



Pohja

120 g voita
2,5 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
2 munaa
1 1/2 dl mantelijauhoa
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 dl raakakaakaota
112 g mantelikrokanttia


Pohja on parhain tehdä päivää ennen täyttämistä, jotta sen saa paremmin nostettua tarjoiluastialle. 

Vatkaa voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, rouhi krokantti. (krokantti on helpointa rouhia jäisenä.) Sekoita krokanttirouhe jauhojen joukkoon ja nostele jauhoseos voivaahdon sekaan. Pingota leivinpaperi rengasvuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat. Lisää täyte vuokaan ja paista uunin keskitasolla  175 asteessa n. 25 min. Pohja saa olla hieman kostea uunista otettaessa. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. 


Täyte

700 g punaherukoita
1 dl sokeria
6 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta


Nosta pohja tarjoilulautaselle, laita irtopohjavuoan reuna pohjan ympärille ja vuoraa reunat leivinpaperilla. 
Laita kattilaan herukat ja keittele niitä hetki. Paseeraa marjat  siivilän läpi ja anna jäähtyä.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Ota 1 dl herukkapuretta kattilaan. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokerit ja loput pureesta sekaisin. Sekoita siihen sen jälkeen kermavaahto. Sulata liivatteet pureeseen ja sekoita se vaahdon joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle, anna hyytyä muutama tunti.  


Kiille

600 g punaherukoita
2 dl sokeria
2 dl vettä 
4 liivatetta


Keittele kiillettä varten herukoista mehu. Laita kattilaan herukat, sokeri ja vesi. Keittele n. 15 min, kuori samalla vaahto pois. Siivilöi mehu lopuksi. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Ota 4 dl herukkamehua, kiehauta ja sulata siihen liivatteet. Anna jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada haalea kiille varovasti kakun päälle ruokalusikkaa apuna käyttäen. Anna jähmettyä muutama tunti.



Suklaakastike

20 g kookosöljyä
8 g raakakaakaota
5 g ruokosokerisiirappia


Sulata öljy mikrossa, sekoita siihen kaakao ja siirappi. Laita kastike pursotinpussiin ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

Kommentit