Itsenäisyyspäivän juustokakku

Mustikka-vaniljajuustokakku





Itsenäisyyspäivän kunniaksi leivoin kakun, jossa pohjana toimii taatelinen raakakakku tyyppinen pohja. Kakun moussen olen valmistanut kahdesta eri täytteestä, mustikasta ja vaniljasta. Näitä kahta sekoittelemalla sain kakkuun tyylikkään pinnan, joka ei suurempia koristeita enää kaipaakkaan. Vain hieman kookoshiutaleita ja kakku on valmis!




Pohja


400 g kuivattuja taateleita

3 dl kookoshiutaleita
2 tl kookosöljyä
2 tl vaniljasokeria


Laita ainekset kutteriin ja aja hienoksi massaksi. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm oleva rengasvuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin pysymään reunoilla paikoillaan, kun voitelet vuoan reunat esim. öljyllä. Painele massa tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin siksi aikaa jähmettymään, että valmistat täytteet. 




Mustikkatäyte


300 g mustikkaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
4 liivatetta
1/4 dl mustikka sosetta


Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta ja paseeraa mustikat siivilän läpi. Ota siitä 1/4 dl kattilaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja loput mustikka soseesta. Vaahdota kerma. Sulata  liivatelehdet kuumaan mustikka soseeseen ja lisää täytteen joukkoon, kääntele kermavaahto viimeisenä täytteeseen. Anna olla pöydällä sen aikaa, että valmistat vaniljatäytteen.




Vaniljatäyte


2 1/2 dl kuohukermaa

200 g vanilja tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl laimennettua sitruunan mehu
4 liivatetta


Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun ja lisää täytteen joukkoon. Kääntele kermavaahto viimeisenä täytteeseen.


Kaada täytteet vuorotellen pohjan päälle aloittaen vaniljatäytteestä. Pyörittele lopuksi mousseja sekaisin lusikan varrella, jotta saat pintaan sievän kuvion. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele valmis kakku kookoshiutaleilla.




Itsenäisyyspäivän juustokakku

Kommentit