Jouluinen marenki

Jouluinen marenki


Jouluinen marenki



Suussa sulava marenki on erittäin nopea ja helppo valmistaa. Makuaineita muuntelemalla saat helposti eri tilanteisiin sopivia herkkuja. Jouluisia saat sekoittamalla vaahtoon hieman piparkakkumaustetta ja kanelia. 




3 valkuaista

1 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl piparkakkumaustetta
1/4 tl kanelia


Laita valkuaiset, sokeri ja etikka metallikulhoon. Vatkaa vesihauteessa, kunnes sokeri on sulanut ja koostumus on muuttunut paksummaksi. Vatkaa vielä hetki ilman vesihauetta, kunnes marenki on kiiltävää ja paksua. Vatkaa joukkoon mausteet. Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on tähtitylla ja pursota siitä pieniä ruusukkeita pellille. Ripottele marenkien pinnalle vielä hieman piparkakkumaustetta. Paista 125 asteessa n. 1,5 tuntia. 







Kommentit