Kinuskinen vadelma-vaniljajäädyke

Kinuskinen vadelma-vaniljajäädyke



Kinuskinen vanilja-vadelmajäädyke


Tämä vadelma-vanilja kerrosjäädyke on mainio jälkiruoka vaikka joulupöytään. Makean raikas jäädyke on täydellinen valinta raskaan ruoan päätteeksi. Saat kerroksista siistit, kun maltat odottaa, että jokainen kerros jäätyy kunnolla ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Itse en malttanut enkä joutanut :)




Vadelmapure


1 kg vadelmia
1 1/2 dl sokeria
1 dl vettä


Laita ainekset kattilaan, kiehauta ja paseeraa ne siivilän läpi. Anna jäähtyä.





Vadelmakerros


2 rkl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl sokeria
3 dl vadelmapuretta
3 dl kuohukermaa


Vaahdota keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja lisää se muna-sokerivaahtoon. Sekoita vadelmapuree vaahdon joukkoon. Käytä 26 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa. Pingota leivinpaperi vuoan pohjalle, reunoja ei tarvitse välttämättä päällystää vaan saat reunat irti, kun lasket reunalle kuumaa vettä. Kaada seos vuokaan ja anna jäätyä kunnolla muutama tunti. Kaada sen jälkeen loput vadelmapureesta kerrokseksi vadelmakerroksen päälle ja anna jäätyä.





Vaniljakerros


1 vaniljatanko
2 keltuaista
1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa



Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti kuoresta. Vaahdota keltuaiset, sokerit ja vaniljan siemenet. Vaahdota kerma ja lisää se muna-sokerivaahtoon. Kaada seos vuokaan ja jäädytä.



Kinuski


4 dl fariinisokeria
4 dl vispikermaa


Laita aineet kattilaan ja keitä välillä sekoittaen n. 15 min. Anna jäähtyä. Kun kinuski on haaleaa, kaada se kakun pinnalle, nosta pakastimeen ja anna jäätyä seuraavaan päivään.

Kommentit