Viljaton glögijuustokakku

Viljaton glögijuustokakku



Viljaton glögijuustokakku



Tämä täyteläinen glögikakku on täydellinen jouluinen jälkiruoka. Pohja on makeaa, joten täytteeseen riittää vähempi sokeri määrä. Glögisiirapilla kruunaat lopputuloksen.



Pohja

125 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
3/4 dl siirappia
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria

Kiehauta ainekset kattilassa ja anna jäähtyä käden lämpöiseksi.


Lisäksi

1 muna
2,5 dl kookosjauhoa
3 dl mantelijauhoa
1 tl soodaa


Vispaa muna kädenlämpöisen siirapin sekaan. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita siirapin joukkoon. Ota 22 cm halkaisijaltaan oleva rengasvuoka. Pingota leivinpaperi vuoan pohjalle, voitele reunat öljyllä ja päällystä reunat leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan tasaisesti, nosta jääkaappiin odottamaan täytteen ja siirapin valmistumista.




Glögisiirappi

3 dl glögitiivistettä
1 dl sokeria


Laita kattilaan ainekset ja keittele n. 15 min, kunnes  seoksesta tulee hieman paksumpaa. Siirappi paksuuntuu vielä jäähtyessään, joten älä keittele liian kauan. Anna jäähtyä pöydällä sillä välin, kun valmistat kakun täytteen.




Täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa
500 g maustamatonta rahkaa
25 g voita
1 dl sokeria
1,5 dl glögitiivistettä
3 munaa
1/4 tl kanelia

Sulata voi. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja vispaa hyvin sekaisin. Kaada täyte vuokaan. Kaada siirapista noin puolet ohuena nauhana kakun pintaan. Siirappi jähmettyy samantien, joten et juuri pysty sitä enää muuttelemaan. Tarjoa loppu siirappi valmiin kakun kanssa.

Paista 175 asteessa n. 1 h 15 min. Täyte on vielä hieman löysää, mutta jähmettyy jäähtyessään. Anna kakun levätä seuraavaan päivään jääkaapissa ja poista sitten vasta vuoka. Koristele piparinmuruilla ja nauti!





Kommentit