Viljaton taatelikakku

Viljaton taatelikakku



Taatelikakku


Joulun mehevä ikisuosikki taatelikakku hurmaa myös viljattomana versiona. Tee itselle kahvipöytään tai vie vaikka ystävälle lahjaksi.



200 g kuivattuja taateleita
1,5 dl muscovadosokeria
1 dl omenamehu
100 g voita
2 muna
3 dl kookosjauhoja
1,5 dl psylliumia
1/2 rkl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä


Hienonna taatelit, laita ne kattilaan. Lisää joukkoon muscovadosokeri ja omenamehu. Kiehauta ja keittele miedolla lämmöllä n. 5 min, kunnes seos on tahnamaista. Sulata joukkoon voi. Anna jäähtyä haaleaksi. Vispaa joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa ja sekoita tahna jauhojen joukkoon. Voitele pieni 3 L kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä. Odota seuraavaan päivään ennen leikkaamista, siten kakku pysyy paremmin kasassa ja makukin on parempi.




Vinkki:  Nesteenä omenamehun sijaan voit käyttää myös vahvaa kahvia tai vaikkapa glögiä.




Kommentit