Viljaton patonki yrttivoilla

Viljaton patonki yrttivoilla



Viljaton patonki yrttivoilla


Mehevä ja rapeakuorinen patonki sai kaverikseen basilikasta valmistetun yrttivoin.




Yrttivoi


150 g voita

1/2 dl oliiviöljyä
1/2 valkosipulin kynsi
1 puntti basilikaa
1/4 tl suolaa


Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Laita kapeaan kippoon basilika, öljy, murskattu valkosipuli ja suola. Aja sileäksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon voi. Laita valmis voi leivinpaperiin ja kääri siitä leivinpaperin avulla rulla. Anna jähmettyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään jääkaapissa. 




Patonki



7,5 dl mantelijauhetta

90 g psylliumia
1 tl suolaa
2 tl soodaa
3 3/4 dl lämmintä vettä (40 asteista)
3 rkl omenaviinietikkaa
200 g valkuaista ( n. 6 valkuaista)
1 rkl basilikaa


Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, etikka ja valkuaiset vatkaimella vatkaten, kunnes seoksesta muodostuu taikina. Muotoile  taikinasta 3 pientä patonkia ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 1 h. 
Leikkaa hieman jäähtyneeseen patonkiin veitsellä viillot ja laita viiltoihin viipale yrttivoita.

Kommentit