Runebergin tortut

Viljattomat Runebergin tortut




Viljaton Runebergin torttu


Runebergin päivän kunniaksi leivoin ihanan meheviä Runebergintorttuja muffinssin muodossa. Käytin tortun sisälle ja pintaan joululta jäänyttä jouluista marjahilloa, jotta saisin käytettyä sitä vähemmäksi. Perinteisestihän torttuun kuuluu vadelmahillo. Lisäksi tein tomusokerikuorrutteen erytritrol jauheesta, koska tavallinen tomusokeri ei minulle sovi. Tällä ohjeella saat 10 kpl torttuja.



100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 muna 
1/2 dl kookosjauhoa
3/4 dl mantelijauhoa
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl kardemummaa
2 tl piparkakkumaustetta
3/4 dl kuohukermaa

Lisäksi

1/4 dl vadelmahilloa


Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi, lisää joukkoon sokerit ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja sekoita ne sen jälkeen vuoron perään kerman kanssa vaahdon joukkoon.
Voitele muffinssi vuoat esim. vuokaspraylla. Laita hieman taikinaa vuoan pohjalle, paina keskelle pieni kuoppa ja lisää puolikas teelusikallinen hilloa kuoppaan. Lisää taikinaa vielä hillon päälle. Tortut ei juurikaan kohoa eli laita taikinaa sen verran vuokaan kuin haluat tortulle korkeutta. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30 min.


Kostutus

2 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl sokeria


Sekoita sokeri lämpimään veteen ja lisää sitruunamehu. Kostuta hieman jäähtyneet muffinssit sitruuna vedellä. Anna maustua seuraavaan päivään.



Kuorrutus

1/4 dl vadelmahilloa
1 dl tomusokeria / erytritrol jauhetta
2 tl kylmää vettä


Yhdistä kylmä vesi ja sokeri, sekoita tasaiseksi ja laita pursotinpussiin. Laita vadelmahilloa muffinssin keskelle ja pursota tomusokeri ympyräksi hillon ympärille.

Kommentit