Viljaton kanavoileipäkakku
Viljaton kanavoileipäkakku |
Täyteläinen kanatäyte ja mehevä viljaton pohja. Yksi sana kuvaa tätä kakkua täydellisesti ja se on NAM!
Pohja
3 munaa
1/2 tl soodaa
160 g maustamatonta jogurttia
25 g voita
75 g mantelijauhoa
3/4 tl suolaa
50 g saksanpähkinää
1 1/2 rkl psylliumia
Aja saksanpähkinät monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se pähkinöiden joukkoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi 26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat esim. vuokasprayllä. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä.
Täyte
800 g maustamatonta kanasuikaletta
1 rkl valkosipulijauhetta
2 rkl paprikajauhetta
2 punasipulia
2 rkl suolaa
1 1/2 rkl currya
Leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi. Ruskista kana, lisää sipuli ja mausteet. Kypsennä kana ja anna jäähtyä.
Lisäksi
1 paprika
400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl kuohukermaa
250 g juustoraastetta
50 g aurinkokuivattua tomaattia
5 liivatetta
Pilko paprika hienoksi kuutioksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa vaahdotuksen loppu vaiheessa joukkoon myös tuorejuusto. Laita kanasuikale ja aurinkokuivattu tomaatti monitoimikoneeseen ja aja ne sileäksi massaksi. Lisää massa kerman joukkoon. Lisää juustoraaste ja paprika. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatteet tilkkaan vettä ja sekoita ne massan joukkoon. Kokoa kakku reunavuoan reunoja apuna käyttäen. Vuoraa reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla, laita pohja vuokaan ja kaada sen jälkeen kanamassa vuokaan. Tasoita pinta lusikalla. Anna jähmettyä seuraavaan päivään. Koristele salaatinlehdillä, kirsikkatomaateilla ja tuorejuusto pursotuksilla.
Kommentit
Lähetä kommentti