Viljaton porkkanasämpylä

Viljaton porkkanasämpylä





Vihdoin sain muokattua sellaisen viljattoman sämpyläreseptin, joka vie kielen mennessään! Nämä mehevät sämpylät sopivat myös gluteenittomaan leivontaan. Taikinasta tulee 13 kappaletta 74 grammaisia sämpylöitä.



6 dl mantelijauhoa
1,5 dl kookosjauhoa
70 g psylliumia
70 g porkkanaraastetta
3/4 tl suolaa
2 tl soodaa
3,75 dl lämmintä, 40 asteista vettä
3 rkl etikkaa
200 g valkuaista

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste ja kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vatkaimella vatkaten vesi, etikka ja valkuaiset. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile sämpylöiksi ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa  n. 50 min. 





Kommentit