Viljaton suklaa-sitruunakakku

Viljaton suklaa-sitruunakakku





Suklaa ja sitruuna sopivat mainiosti yhteen, joten tällä kertaa valmistin näistä aineksista täytekakun. Suklainen pohja, sitruunamousse ja suklainen marenkivoikreemi pinnalla. Tämä ei voi olla muuta kuin hyvää!


Pohja

10 munaa
2,5 dl fariinisokeria
1 dl mantelijauhoa
2 dl kookosjauhoa
2 tl soodaa
2 dl raakakaakaota
100 g voita
1 dl maitoa


Sulata voi. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voi varovasti vaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita maito ja jauhot kahdessa osassa vuorotellen vaahdon joukkoon. Pingota leivinpaperi 24 cm halkaisijaltaan olevaan rengasvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 40 min. Anna kakun levätä seuraavaan päivään, jotta saat pohjan helpommin leikattua.



Täyte

4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
170 g lemon curdia
5 liivatetta
1,5 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma ensin vaahdoksi ja lisää lopuksi tuorejuusto ja sokerit vatkaten vaahdon joukkoon. Sekoita  joukkoon lemon curd. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja sekoita se hyvin vaahdon joukkoon.



Kostutus

3 dl maitoa
2 rkl vaniljasokeria


Kokoa kakku rengasvuoan reunaa käyttäen tarjoilu alustalle. Vuoraa reunat leivinpaperilla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohja alustalle, kostuta ja lisää puolet täytteestä. Laita toinen pohja ja toista edellinen työvaihe. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään ennen kuorruttamista.



Kuorrutus

460 g marenkivoikreemiä
25 g raakakaakaota


Siivilöi kaakao voikreemin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Päällystä kakku kreemillä. Nosta jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun valmistat suklaakastikkkeen.



Suklaakastike

40 g kookosöljyä
15 g raakakaakaota
10 g ruokosokerisiirappia
1 rkl raakakaakaonibsejä


Sulata öljy mikrossa, lisää siihen kaakao ja siirappi. Sekoita tasaiseksi ja kaada se pursotinpussiin. Pursota pinnalle raitoja ja koristele lisäksi vielä kaakaonibseillä.





Viljaton suklaa-sitruunakakku

Kommentit