Viljaton mango-vaniljajuustokakku

Viljaton mango-vaniljajuustokakku



Mango-vaniljajuustokakku


Keväinen mangojuustokakku hurmaa raikkaalla maullaan. Pohjaksi käytin itse leivottuja viljattomia keksejä, täytteeksi mango- ja vaniljamousse ja päälle paksu mangokiille. Kakun kruunaa marenkivoikreemillä tehdyt pursotukset. 



Pohja



200 g vaaleita keksejä 

75 g voita

Murskaa keksit monitoimikoneella. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Pingota 24 cm halkaisijaltaan olevan rengasvuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuru tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteet.




Mangomousse



2 tlk mangoa ( 520 g )

1 dl vispikermaa
250 g maustamatonta rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
6,5 liivatetta

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Ota mangolientä 3 rkl pieneen kattilaan ja valuta loput liemet pois, soseuta mangot ja siivilöi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa rahka, tuorejuusto, sokeri ja mangosose. Sulata liivatteet mangoliemeen ja kaada se ohuena nauhana hyvin sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös vatkattu kerma. Kaada mousse vuokaan ja anna jähmettyä 1,5 tuntia ennen kuin valmistat vaniljamoussen.




Vaniljamousse



2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta rahkaa
400 g vaniljatuorejuustoa
1/4 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
4,5 liivatetta
2 rkl laimennettua sitruunamehua

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokerit. Sulata liivatteet sitruunamehussa ja kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Sekoita kerma joukkoon ja kaada vuokaan. Anna jähmettyä 1,5 tuntia ennen kiilteen valmistamista.



Kiille



370 g mangososetta (Bonde)

4 liivatetta

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Laita 3 rkl mangososetta pieneen kattilaan ja loput soseesta kulhoon. Kiehauta kattilassa oleva sose ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivatteet ohuena nauhana hyvin sekoittaen mangososeen joukkoon. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään ennen koristelua. 



Koristelu



n. 200 g marenkivoikreemiä tai tuorejuustoa

vihreää ja pinkkiä pastaväriä

Ota kakku pois vuoasta ja nosta se tarjoiluastian päälle, siloita reunat kostealla palettiveitsellä. 
Jaa kreemi tai tuorejuusto kolmeen kippoon. Laita yhteen kippoon, joka jätetään valkoiseksi, reilu puolet kreemistä. Jaa loput kahteen erilliseen kippoon ja värjää pastaväreillä toinen pinkiksi ja toinen vihreäksi. Pursota pinnalle valkoisella kreemillä ruusukkeita, vihreällä lehtiä ja pinkillä pieniä "kukkasia".





Kommentit